Αρχική > Ανακοινώσεις > Αυτοοδηγούμενο αυτοκίνητο της Google για τυφλούς οδηγούς

Αυτοοδηγούμενο αυτοκίνητο της Google για τυφλούς οδηγούς

Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους κολοσσούς, ο οποίος έχει βάλει τη δική του σφραγίδα στο Διαδίκτυο, αλλά με την τελευταία της εφεύρεση δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα ξεπεράσει τον εαυτό της.

Δημιούργησε το πρώτο αυτοοδηγούμενο αυτοκίνητο, το οποίο ουσιαστικά κάνει τον οδηγό «διακοσμητικό», δεδομένου ότι τα κάνει όλα μόνο του. Η Google είχε παρουσιάσει το αυτοκίνητό της για πρώτη φορά ήδη από τον Οκτώβριο του 2010.

Τώρα, όμως, αποφάσισε να πάει το εγχείρημα ένα βήμα πιο μπροστά, προσκαλώντας τον Steve Mahan, ο οποίος έχει χάσει την όρασή του κατά 95%, να το οδηγήσει και να πάρει μια πρώτη γεύση από την εφεύρεση που είναι ικανή να φέρει την επανάσταση στη ζωή ανθρώπων, οι οποίοι έχουν χάσει σε μεγάλο βαθμό ή εντελώς την όρασή τους.

Όπως μπορύμε να δούμε στο βίντεο, οι μηχανικοί της Google επιβιβάζονται στο αυτοκίνητο μαζί με το Steve, αλλά δε συμμετέχουν καθόλου στην οδήγηση. Το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί κάμερες, ραντάρ και λέιζερ για να κινείται με ασφάλεια σε προγραμματισμένες διαδρομές.

Ακόμη βέβαια, χρειάζονται να γίνουν κάποιες προσθήκες και τροποποιήσεις προτού κυκλοφορήσουν στους δρόμους τέτοια αυτοκίνητα χωρίς την επίβλεψη των μηχανικών.

Σίγουρα, όμως, πρόκειται για «μία από τις καλύτερες εμπειρίες οδήγησης της ζωής του», σύμφωνα με το Steve, ο οποίος παραδέχεται ότι ένα τέτοιο αυτοκίνητο «θα του δώσει την ανεξαρτησία και την ευελιξία για να επισκεφτεί μέρη που μέχρι τώρα αδυνατούσε να πάει».

Νικόλας Εμμανουήλ
nikolasemm@gmail.com

Πηγή Πληροφοριών: http://www.e-go.gr
αναδημοσίευση απο: blind.gr

Κατηγορίες:Ανακοινώσεις
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε