Ποιοι Είμαστε

Μια ιδέα: Η δημιουργία blog και διαδικτυακού ραδιοφώνου από άτομα με προβλήματα όρασης για άτομα με προβλήματα όρασης και όχι μόνο.

Μια αφορμή: Το παρολίγον κλείσιμο της Σχολής Τυφλών στη Θεσσαλονίκη που θα άφηνε στην κυριολεξία ξεκρέμαστoυς μαθητές που είτε εκπαιδεύονται είτε διαμένουν σε αυτή.

Το επόμενο βήμα: Χρηματοδότηση της ιδέας από το Rising Voices, διεθνές πρόγραμμα που χρηματοδοτεί projects που έχουν σχέση με τη χρήση των social media και των Νέων Μέσων για την ανάδειξη συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων.

Υλοποίηση: Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών Θεσσαλονίκης δέχεται να φιλοξενήσει και να στηρίξει το πρόγραμμα μας με τη συμμετοχή μελών του συλλόγου και μαθητών της Σχολής Τυφλών Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα ονομάζεται Blind Dates, δηλαδή Ραντεβού στα Τυφλά.

Συστατικά: Κατάλληλος εξοπλισμός, σεμινάρια για την επιμόρφωση των συμμετεχόντων πάνω στη δημοσιογραφία και τα Νέα Μέσα, όρεξη, κέφι και όραμα.

Στόχος του blog είναι να λειτουργήσει ως ένα παράθυρo στον κόσμο των ατόμων με προβλήματα όρασης. Μέσα από τα άρθρα του θα γνωρίσετε πώς ένα άτομο με προβλήματα όρασης λειτουργεί στην καθημερινότητα του, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αλλά και το πώς μπορεί να συμβάλεί κανείς στη λύση τους. Θα διαβάσετε πληροφορίες για την κοινότητα των τυφλών ατόμων και τεχνολογικές καινοτομίες που αφορούν τα άτομα με μειωμένη ή καθόλου όραση.

Αν ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα μιας κοινωνίας είναι η κοινωνική συνοχή και η ενεργή συμμετοχή όλων των μελών της σε αυτή, το blog αυτό αλλά και το διαδικτυακό ραδιόφωνο που θα δημιουργηθεί αποτελούν ένα βήμα προς το στόχο αυτό.

Καλώς ήρθατε στον κόσμο μας!

Αλεξία Καλαϊτζή

 1. Bolko
  07/19/2011 στο 12:38 μμ

  Bolko :φ

  Γεια σας κι από μένα. Είμαι ο Στέφανος Τοκατλίδης. Πολύ ωραίο το ιστολόγιο. Πώς μπορώ να γράψω ένα άρθρο εδώ;

 2. Kostas Theodoropoulos
  10/03/2011 στο 6:51 πμ

  Καλημέρα σας. Θερμά συγχαριτήρια για αυτή την προσπάθεια. Μια αναλυτική παρουσίαση υπάρχει εδώ: http://www.mail-archive.com/orasi@hostvis.net/msg02485.html
  Πρόκειται για την λίστα συζήτησης ηλεκτρονικού ταχυδρομίου (orasi mailing list) που λειτουργεί με επιτυχία εδώ και 4 χρόνιακαι συζητά θέματα που απασχολούν τον χώρο των ατόμων με προβλήματα όρασης. . Για όσους θέλουν να συμμετέχουν μπορούν να στείλουν email στην διεύθυνση ksteo@panap.gr
  Σας ευχαριστώ θερμά

 3. ΑΛΩΠΟΥΔΗΣ
  06/28/2012 στο 8:40 πμ

  ΤΟΚΑΤΛΙΔΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΣΟΥ ΠΟΤΕ.
  ΑΡΗ ΟΛΕ!
  ΑΛΩΠΟΥΔΗΣ

 1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: