Αρχική > Ανακοινώσεις > Η επιτυχία των μαθητών της Γ’ Λυκείου

Η επιτυχία των μαθητών της Γ’ Λυκείου

Με επιτυχία έληξαν φέτος οι τελικές εξετάσεις για τους μαθητές  της Γ’ λυκείου με πρόβλημα όρασης στη Βόρεια Ελλάδα. Έχουμε να πούμε ότι παρά τις όλες πρακτικές δυσκολίες, που δεν είναι και ασήμαντες, κατορθώσαμε να συναγωνιστούμε επιτυχώς με τους συμμαθητές μας κατακτώντας υψηλές θέσεις στη βαθμολογία. Συγκεκριμένα, οι μαθητές Θανάσης Χατζηπάντου, Χρήστος Κάλλης και Στέφανος Τοκατλίδης (εγώ ο συγγραφέας) από τη Θεσσαλονίκη αποφοίτησαν με 17,5, 17,9 και 19,7 αντίστοιχα. Την υψηλότερη θέση είχε ωστόσο ο Στράτος Εγγλέζος από τη Μυτιλίνη, ο οποίος αποφοίτησε με καθαρό 20.

Εδώ οφείλω να αναφέρω για αποφυγή πιθανόν παρεξηγήσεων ότι ο τρόπος εξέτασης των ατόμων με αναπηρία είναι διαφορετικός απ’ ό,τι είναι των αρτιμελών. Υπάρχει η δυνατότητα αν ένας μαθητής θέλει να δώσει κανονικά Πανελλήνιες εξετάσεις, ο νόμος όμως προβλέπει επίσης ότι ένας ανάπηρος μαθητής μπορεί να περάσει στο πανεπιστήμιο με το βαθμό του απολυτηρίου, και μ’ αυτόν τον τρόπο εξέτασης η κάθε σχολή δέχεται το 5% των καλύτερων. Αυτή η ρύθμιση αποτελεί για μας εξαιρετική διευκόλυνση.

Όλοι οι μαθητές είχαμε επιλέξει τη θεωρητική κατεύθυνση, επομένως οι σχολές ανοιχτές για μας είναι κυρίως του πρώτου πεδίου – παιδαγωγικό, φιλολογία, νομική, ψυχολογία κλπ. Η υψηλή βαθμολογία όλων μας πιστεύω πως θα μας επιτρέψει να εισαχθούμε τελικά στη σχολή που επιθυμούμε. Εγώ ο ίδιος μάλλον θα κινηθώ προς το Παιδαγωγικό τμήμα ή την Ψυχολογία, ο Θανάσης προς Νομική, ο Χρήστος μάλλον προς Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής και ο Στράτος στοχεύει για Παιδαγωγικό επίσης. Τα μηχανογραφικά μας υποβάλλονται αργότερα, κατά το Σεπτέμβριο.

Πιστεύω πως πρέπει να εκφράσουμε τα συγχαρητήρια όλοι μεταξύ μας, ακόμα και για όσους βρίσκονται χαμηλότερα στη βαθμολογία, γιατί δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι και μόνο η προσπάθεια εκ μέρους μας λαμβάνεται υπόψη. Εύχομαι επίσης να περάσουμε τελικά στις σχολές της επιλογής χωρίς προβλήματα. Η επαγγελματική αποκατάσταση είναι ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο, σκόπιμο όμως να μην το ανοίξουμε εδώ.

Στέφανος Τοκατλίδης

Κατηγορίες:Ανακοινώσεις
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε