Αρχική > Ανακοινώσεις > όχι στην στοχοποίηση και την αναπηροφοβία

όχι στην στοχοποίηση και την αναπηροφοβία

Όχι στη στοχοποίηση & την αναπηροφοβία – να τιμωρηθούν οι ένοχοι!

Με επιστολή της στον υφυπουργό Υγείας Μ. Μπόλαρη, το οργανωμένο αναπηρικό κίνημα εφιστά την προσοχή στο γεγονός ότι για ακόμη μια φορά ο τρόπος που προβάλλεται όλες αυτές τις ημέρες το θέμα της απογραφής από τα ΜΜΕ – το γεγονός δηλαδή ότι γίνεται αναφορά σε μη δικαιούχους και όχι σε μη απογραφέντες – στοχοποιεί και ενοχοποιεί τα άτομα με αναπηρία στο σύνολό τους και ευνοεί την ανάπτυξη και εκδήλωση αναπηροφοβικών συμπεριφορών.

Η ΕΣΑμεΑ τονίζει τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της απογραφής:

– Εκκρεμεί τόσο η εξέταση χιλιάδων αιτήσεων ατόμων με αναπηρία από τα ΚΕΠΑ της χώρας όσο και η χορήγηση χιλιάδων αποφάσεων στα άτομα με αναπηρία που ήδη έχουν εξεταστεί από αυτά. Όλοι αυτοί οι δικαιούχοι δεν μπόρεσαν να απογραφούν στα ΚΕΠ.
– Οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Αιγάλεω, του Δήμου Αθηναίων, του Δήμου Καλλιθέας και του Δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά και άλλων Δήμων της χώρας, αδυνατούσαν να χορηγήσουν στους ενδιαφερόμενους την αναγνωριστική απόφαση που απαιτούνταν για την απογραφή και ως εκ τούτου αρκετοί δικαιούχοι δεν μπόρεσαν να απογραφούν. Όλοι ζήσαμε τις ντροπιαστικές καταστάσεις στο Αιγάλεω, τους Αμπελοκήπους και αλλού.
– Πολλοί επίσης δικαιούχοι τις πρώτες ημέρες της απογραφής ενημερώθηκαν από τα ΚΕΠ της χώρας ότι δεν μπορούν να απογραφούν εάν δεν επιδείξουν απόφαση δικαστικής συμπαράστασης. Παρά την εκ των υστέρων έκδοση σχετικής εγκυκλίου από το Υπουργείο σας, με την οποία διευκρινίζονταν ότι η απόφαση δικαστικής συμπαράστασης δεν είναι απαραίτητη για την απογραφή, οι δικαιούχοι που επισκέφτηκαν τα ΚΕΠ τις πρώτες ημέρες δεν έλαβαν τη σχετική ενημέρωση και τελικά δεν απεγράφησαν.
– Σε αρκετές περιοχές της χώρας εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών και της ιδιαίτερης μορφολογίας της περιοχής (π.χ. Οροπέδιο Λασιθίου, όπου το ΚΕΠ ήταν και παραμένει κλειστό), αρκετοί δικαιούχοι δεν μπόρεσαν να απογραφούν.

Η ΕΣΑμεΑ καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις (επισυνάπτονται στην επιστολή) και τονίζει: Σύσσωμο το αναπηρικό κίνημα της χώρας επιθυμεί να έρθουν στην επιφάνεια όλες οι παρανομίες. Επιθυμούμε την πλήρη διαφάνεια! Επιθυμούμε όμως και την τιμωρία! Είναι αδιανόητο για εμάς να συμβαίνουν τα τελευταία 20 χρόνια αδικήματα που προσβάλλουν την αξιοπρέπειά μας και να μην τιμωρείται κανένας!

Εμείς ούτε φοβηθήκαμε, ούτε φοβόμαστε την απογραφή, την επανεξέταση και τον επανέλεγχο! Φοβόμαστε τη συλλήβδην ενοχοποίηση, τη στοχοποίηση και την αναπηροφοβία που δημιουργεί υφέρποντα ρατσισμό.

Πηγή Πληροφοριών: http://www.esaea.gr
αναδημοσίευση απο: blind.gr

Advertisements
Κατηγορίες:Ανακοινώσεις
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: