Αρχική > Ανακοινώσεις > σύστημα ανάγνωσης ερατώ

σύστημα ανάγνωσης ερατώ

Σύλλογος Τεχνολογικής Ανάπτυξης Τυφλών (ΣΤΑΤ) από:BLIND.GR Κώδ: 5063

Μηχάνημα Ανάγνωσης
ΕΡΑΤΩ
Σύστημα Ανάγνωσης και Μεγεθυντικό κλειστού κυκλώματος (High Definition).

Το ΕΡΑΤΩ είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας των Συστημάτων ανάγνωσης γιατί ενσωματώνει και Μεγεθυντικό High Definition για τέλεια ποιότητα ήχου και εικόνας κατά την ανάγνωση. Είναι ο ιδανικός συνδυασμός για άτομα με μειωμένη όραση, δυσλεξία, μαθησιακά προβλήματα, αλλά ακόμα και για αυτούς που απλά τους αρέσει το διάβασμα τόσο πολύ που δεν θέλουν να σταματήσουν ακόμα και όταν είναι κουρασμένοι.

Έχει το απλούστερο πίνακα ελέγχου που έχει φτιαχτεί ποτέ, με μόνο 8 πλήκτρα.

Απλά επιλέξτε το κείμενο που θέλετε να διαβάσετε πιέστε το πλήκτρο και σε ελάχιστα δευτερόλεπτα μια πολύ οικεία ανθρώπινη φωνή θα αρχίσει την ανάγνωση.

Με το ΕΡΑΤΩ, θα είναι λιγότερο κουραστικό για σας να διαβάσετε κείμενα, βιβλία και εφημερίδες.

Έχει σχεδιαστεί για να ανοίγει νέους ορίζοντες σε ένα εντελώς νέο τρόπο διαβάσματος.

Γιατί το ΕΡΑΤΩ?

Πολλοί άνθρωποι με χαμηλή όραση, δυσλεξία, ή μαθησιακά προβλήματα κουράζονται εύκολα κατά την ανάγνωση του κειμένου. Μελέτες έχουν δείξει ότι αυτό συμβαίνει μετά από μόλις 15 λεπτά, έτσι το διάβασμα ενός μεγάλου κειμένου ή άρθρου είναι κουραστική, χρονοβόρα, αν όχι σχεδόν αδύνατη.

Με το ΕΡΑΤΩ, μπορείτε απλά να ξεκινήσετε την λειτουργία ανάγνωσης μέσω του συνθέτη φωνής και απλά να ακούσετε το κείμενο.
Οι άνθρωποι που πάσχουν από εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, μελαγχρωστική, και άλλες εκφυλιστικές ασθένειες του αμφιβληστροειδούς έχουν προβλήματα με την συνεχή ανάγνωση. Η ΕΡΑΤΩ είναι σχεδιασμένο να τους υποστηρίζει καθημερινά για ανάγνωση χωρίς όρια.
Απλά χρησιμοποιήστε μια μόνο συσκευή για να μεγεθύνετε και να διαβάσετε με ομιλία τα κείμενα σας. Γιατί να αγοράσετε ένα ξεχωριστό σύστημα μεγέθυνσης κλειστού κυκλώματος και μια συσκευή ανάγνωσης, (που είναι κατά κοινή ομολογία μια πολύ ακριβή λύση), ή να περάσετε ώρες παλεύοντας να σαρώσετε τα κείμενα σας με τον υπολογιστή και τον σαρωτή σας, (που είναι πολύ κουραστική και αργή λύση);

Με το ΕΡΑΤΩ τα έχετε όλα σε ένα! Κερδίστε σε ευκολία, σε χρόνο και σε χρήμα, και εκτοξεύστε την αποδοτικότητα σας.

Αναγνώστης

Με τον επιλογέα στηλών (η κάθετη γραμμή στη μέση της οθόνης), μπορείτε να επιλέξετε εύκολα ένα μπλοκ κειμένου ή μια στήλη στην οθόνη για να διαβάσετε. Πατήστε το κουμπί έναρξης και 2 δευτερόλεπτα αργότερα η φωνή ξεκινά την ανάγνωση του κειμένου σας. Ένα ορθογώνιο πλαίσιο γύρω από τη λέξη ακολουθεί το κείμενο. Με αυτόν τον τρόπο έχετε μια σαφή εικόνα και θα γνωρίζετε την ακριβή θέση ανάγνωσης στο κείμενο.
Κατά την λειτουργία του αναγνώστη, μπορείτε να μειώσετε τη μεγέθυνση για να προσανατολίζεστε καλύτερα στο κείμενο έχοντας μια καλύτερη εικόνα της δομής του. Το μόνο που χρειάζεται είναι να επιλέξετε το κείμενο και πατήστε το κουμπί για να το ακούσετε. Πρόκειται για ένα εντελώς νέο τρόπο ανάγνωσης που σας επιτρέπει να διαβάσετε γρηγορότερα, περισσότερο και να κινήσετε πολύ λιγότερα το κείμενο σας στην οθόνη.

Δεν υπάρχει πλέον αίσθηση ναυτίας που προκαλεί η χρήση των απλών συστημάτων μεγέθυνσης κλειστού κυκλώματος.
Μετά από παύση ή ακόμα και αν μετακινήσετε το κείμενο, το ΕΡΑΤΩ συνεχίζει να διαβάσει τον σωστό μέρος του κειμένου. Η ένταση της φωνής, η γλώσσα και η ταχύτητα ανάγνωσης ρυθμίζονται με απλά ένα πάτημα στο αντίστοιχο κουμπί.

Μεγέθυνση

Το ΕΡΑΤΩ είναι σύστημα ανάγνωσης με ενσωματωμένο μεγεθυντικό φακό με εύρος μεγέθυνσης από 1,6x έως 52x. (Table base: 2,7x – 23,5x, και Desk Mount Arm: 1,6x – 52x)

Απλά γυρίστε το διακόπτη στο κέντρο του ΕΡΑΤΩ για να αλλάξετε τη μεγέθυνση. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε τα χρώματα στην λειτουργία εικόνας σε αρνητικές, θετικές ή οποιονδήποτε άλλο συνδυασμό.

Σημείωση: Στα συστήματα μεγέθυνσης κλειστού κυκλώματος όπως και στα λογισμικά μεγέθυνσης οθόνης ο συντελεστής μεγέθυνσης που προσφέρουν είναι γεωμετρικά ανάλογο με το μέγεθος της οθόνης όπου προβάλλεται ή πληροφορία. Δηλαδή όσο μεγαλύτερη είναι η οθόνη τόσο μεγαλύτερος είναι ο συντελεστής μεγέθυνσης. Συνήθως για βάση υπολογισμού έχουμε τις οθόνες των 15 ιντσών.

Οθόνη

Το ΕΡΑΤΩ έχει οθόνη 22″ με αναλογίες 16:9 wide screen.

Εάν χρειάζεστε μεγαλύτερη οθόνη προτείνουμε να εξετάσετε την σειρά μηχανημάτων ΚΑΛΥΨΩ που είναι επομένη γενεά των συστημάτων με οθόνες που κυμαίνονται από 26″, 32″ ή μέχρι και 37″.

Ευελιξία

Η εγκατάσταση του ΕΡΑΤΩ γίνεται με τρία πολύ απλά βήματα.

1: Τοποθετήστε τη βάση του μηχανήματος πάνω στο τραπέζι σας,

2: Συνδέστε το μπράτσο στήριξης στη βάση,

3: Τοποθετήστε την οθόνη.

Για ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία, μπορείτε να τοποθετήσετε την ΕΡΑΤΩ σε ένα βραχίονα εγκατάστασης σε γραφείο (πωλείται ξεχωριστά).

Γλώσσες

Η ΕΡΑΤΩ προσφέρει την δυνατότητα ανάγνωσης σε 19 διαφορετικές γλώσσες και συνολικά 38 φωνές.
Η φωνές που έχουν εγκατασταθεί στο σύστημα είναι ανθρώπινες και προσφέρουν την υψηλότερη ποιότητα που διατίθεται σήμερα.
Η ΕΡΑΤΩ είναι εξοπλισμένο με φωνές από διάφορες εταιρίες παραγωγής συνθετών φωνής και ομιλίας όπως η Nuance, Acapela, Loquendo, Innoetics (κατόπιν συνεννόησης και παραγγελίας) .

Γλώσσες: Αγγλικά (Ηνωμένο Βασίλειο), Αγγλικά ΗΠΑ, Γερμανικά, Γαλλικά, Ολλανδικά, Βέλγο-Ολλανδικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Τούρκικα, Νορβηγικά, Σουηδικά, Σλοβάκικα, Δανέζικα, Ουγγρικά, Πολωνικά, Πορτογαλικά, Ρουμανικά, Τσέχικα, Ρωσικά, Ελληνικά, και Φινλανδικά

Πατενταρισμένη τεχνολογία

Η ΕΡΑΤΩ χρησιμοποιεί την κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία που χρησιμοποιείται από τα συστήματα ΚΑΛΥΨΩ – Vocatex, η οποία έχει αναγνωριστεί και έχει γίνει αποδεκτή επιτυχώς σε όλη την Ευρώπη. Τα συστήματα ΚΑΛΥΨΩ συνδυάζουν τα χαρακτηριστικά του ΕΡΑΤΩ με μεγαλύτερες οθόνες και καλύτερη ποιότητα εικόνας. Για ακόμη καλύτερη απόδοση, προτείνουμε τα συστήματα ΚΑΛΥΨΩ.

Εγγύηση

Η IGI-Group προσφέρει τριετή εγγύηση για το ΕΡΑΤΩ, από την ημερομηνία αγοράς.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε: http://www.igi-group.com
Πηγή Πληροφοριών: IGI-Group

Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: