Αρχική > Ανακοινώσεις > ανακοινώσεις Πανελλήνιου Συνδέσμου τυφλών Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας

ανακοινώσεις Πανελλήνιου Συνδέσμου τυφλών Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας

Ύστερα από την καταλυτική παρέμβαση των φορέων Ε.Σ.Α.μεΑ., Ε.Ο.Τ. και Πανελληνίου καταργήθηκε η υπουργική απόφαση, η οποία προέβλεπε μειωμένη καταβολή των προνοιακών επιδομάτων κατά 40%. Συνεπώς όλα τα επιδόματα για το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου θα καταβληθούν κανονικά μετά τις 20 Νοεμβρίου, όπως και το προηγούμενο δίμηνο.

H Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών, εξαιτίας της ανάλγητης πολιτικής της Κυβέρνησης, αλλά και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, μας καλούν να δώσουμε το αγωνιστικό μας παρόν τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 12 το μεσημέρι έξω από τα γραφεία των φορέων στην Αθήνα, Βερανζέρου 31. Θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών, Μητροπόλεως & Νίκης – Σύνταγμα, με στόχο την διεκδίκηση της χορήγησης επιδόματος ειδικών συνθηκών ύψους 25% σε όλους τους εργαζόμενους τυφλούς, της αναγνώρισης του επαγγέλματος του τηλεφωνητή ως ανθυγιεινού με ό,τι αυτό συνεπάγεται μισθολογικά και συνταξιοδοτικά, της εξαίρεσης των προσλήψεων για τους τυφλούς από τον περιορισμό 1/10, της κατ’ έτος δημοσίευσης ειδικής και γενικής προκήρυξης σύμφωνα με τον Ν.2643/98, της διασφάλισης των προνοιακών επιδομάτων από καταργήσεις ή περικοπές, καθώς και για την απαράδεκτη ταλαιπωρία σχετικά με τον τρόπο και τις προϋποθέσεις καταβολής του Ειδικού Τέλους Ακινήτων. Σας καλούμε να ανταποκριθείτε στο αγωνιστικό κάλεσμα χωρίς δικαιολογίες και προφάσεις, αναλογιζόμενοι το συλλογικό και ατομικό σας συμφέρον. Εάν απολεσθεί έστω και ένα από τα κεκτημένα δικαιώματά μας, θα φέρουμε ακέραια την ευθύνη και θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Οι φορείς εκπροσώπησής μας θα πράξουν στο ακέραιο το καθήκον τους. Δηλώσεις συμμετοχής έως και την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στην Πρόεδρο Ελένη Καρυπίδου στο κινητό 6946-328270 ή στην Οργανωτική Γραμματέα Χριστίνα Μπλαβάκη στο κινητό 6978-557453.

Οι μεθοδικές διεκδικητικές παρεμβάσεις της Ε.Σ.Α.μεΑ., της Ε.Ο.Τ. και του Πανελληνίου διασφάλισαν ορισμένες σημαντικές εξαιρέσεις από τις περικοπές των συντάξεων των τυφλών που ρυθμίζονται με την νέα νομοθεσία. Αναλυτικότερα, από 1ης Νοεμβρίου οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν σύνταξη πάνω από 1.000 ευρώ που είναι δικαιούχοι επιδόματος εξωϊδρυματικού και απολύτου αναπηρίας, εξαιρούνται από την περικοπή του 40% που προβλέπεται για τους συνταξιούχους κύριας ασφάλισης αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας. Από 1.200 ευρώ και πάνω θα εξαιρεθούν της περικοπής του 20% οι συνταξιούχοι του ΝΑΤ και των φορέων κύριας ασφάλισης αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας που λαμβάνουν επίδομα εξωϊδρυματικό ή απολύτου αναπηρίας των νόμων 1140 και 2084. Για διευκρινήσεις απευθύνεστε στον Γενικό Γραμματέα στο κινητό 6948-60069.

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου θα πραγματοποιήσουμε εκπαιδευτική εκδρομή στον Βόλο, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά την έκθεση «Μύρτις: πρόσωπο με πρόσωπο με το παρελθόν» που φιλοξενείται στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας «Τσαλαπάτα». Η έκθεση αφορά την ανάπλαση ομοιώματος μικρού κοριτσιού του 5ου π.χ. αιώνα, του οποίου το κρανίο βρέθηκε σε ανασκαφές του Κεραμικού στην Αθήνα. Η μοναδική αυτή εμπειρία αγγίγματος του εκθέματος θα υποστηρίζεται από προσβάσιμο υλικό για τυφλούς και μερικώς βλέποντες, ενώ ο χώρος έχει διαμορφωθεί ειδικά για άτομα με αναπηρίες. Η τιμή ορίζεται στα 10 ευρώ, δηλώσεις συμμετοχής έως και την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στην Πρόεδρο ή την Οργανωτική Γραμματέα. Αναχώρηση 7.30 η ώρα το πρωί του Σαββάτου από την Σχολή Τυφλών.

Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: