Αρχική > Ανακοινώσεις > ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΣΤ: ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ 9,58

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΣΤ: ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ 9,58

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΘΕΜΑ: Διακοπή λειτουργίας του Ραδιοφώνου για τον Πολιτισμό 9,58.

Εκφράζουμε την έντονη δυσφορία του αναπηρικού μας χώρου για την διακοπή λειτουργίας ενός ιστορικού ραδιοφώνου για τον πολιτισμό της Θεσσαλονίκης, τον 9,58. Το ραδιόφωνο που ιδρύθηκε με την πολιτική βούληση της αείμνηστης Μελίνας Μερκούρη το 1994 και έκτοτε διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στα πολιτιστικά-πολιτισμικά δρώμενα της πόλης μας, ιδίως κατά την διάρκεια της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 1997, κατά τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης θα πάψει να λειτουργεί.
Εάν τελικά αυτό συμβεί, θα χαθεί οριστικά η φωνή ενημέρωσης για τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής εμβέλειάς του. Το έλλειμμα που θα προκύψει θα αποτελέσει καίριο πλήγμα στην προσπάθεια που όλοι καταβάλουμε για την κοινωνική συνοχή, της οποίας βασικός συνδετικός κρίκος είναι ο πολιτισμός. Καλούμε τους συναρμόδιους να επανεξετάσουν την άστοχη αυτή απόφασή τους, αναλογιζόμενοι τα κοινωνικά ρήγματα που θα προκληθούν σε μια δύσκολη περίοδο κοινωνικής κρίσης.
Ως ακροατές του σταθμού για τον πολιτισμό τα άτομα με αναπηρία όρασης αγαπήσαμε τις εκπομπές του για την αμεσότητα ενημέρωσης και τον συναισθηματικό πλούτο που εξέπεμπαν, αναπαράγοντας τις ίδιες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις με τόση πληρότητα που μας δημιουργούσε το αίσθημα της φυσικής μας παρουσίας σ’ αυτές.

Με εκτίμηση,
Για τη Διοικούσα Επιτροπή
Η Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Ελένη Καρυπίδου Γεώργιος Μητρόπουλος
(6946-328270)

Πηγή Πληροφοριών: ΠΣΤ-ΠΕΚΜ

Advertisements
Κατηγορίες:Ανακοινώσεις Ετικέτες:
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: