Αρχική > Μάθε Πώς > Μάθε Πώς ένας γονέας με πρόβλημα όρασης μπορεί να βοηθήσει το παιδί του, που αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα

Μάθε Πώς ένας γονέας με πρόβλημα όρασης μπορεί να βοηθήσει το παιδί του, που αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα

Ένας γονέας μπορεί να βοηθήσει το παιδί του, που αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα όρασης με τον αυτόν, σε πολλά επίπεδα. Έχοντας βιώσει τις ίδιες καταστάσεις και αντιμετωπίσει τα ίδια προβλήματα, μπορεί να το κατανοήσει και του συμπεριφερθεί ανάλογα.

Μπορούν να κάνουν πράγματα μαζί και να του δώσει εμπειρικά τις συμβουλές του και τις οδηγίες του σε ο,τι χρειάζεται. Από τα πιο απλά πράγματα, όπως να του κάνει μαθήματα κινητικότητας ώστε να μπορεί το παιδί από μικρό να κινείται ελεύθερα μόνο του μέχρι το να το βοηθήσει με τα μαθήματα του χρησιμοποιώντας τη γραφή Braille ή μεγεθυντικούς φακούς. Το θετικό είναι πως το παιδί προσλαμβάνει βασικές γνώσεις, όπως η κινητικότητα ή η γραφή Braille, από μικρή ηλικία και μέσω του οικογενειακού του περιβάλλοντος με αποτέλεσμα να είναι πιο εύκολη γι’ αυτό η μετέπειτα εκπαίδευση και προσαρμογή του στο σχολείο. Εναλλακτικά, γονέας και παιδί μπορούν να κάνουν μαζί κάποιο άθλημα, ειδικό για άτομα με προβλήματα όρασης.

Και ενώ σε κάποια θέματα οι δάσκαλοι ειδικής αγωγής είναι απαραίτητοι, είναι πολύ βασικό να δέχεται το παιδί υποστήριξη από έναν άνθρωπο της οικογένειας του που έζησε με το ίδιο πρόβλημα σε όλη του τη ζωή.

Μιχάλης Μουρατίδης

Advertisements
Κατηγορίες:Μάθε Πώς
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: