Αρχική > Ανακοινώσεις > Ποιοι είμαστε

Ποιοι είμαστε

Μια ιδέα: Η δημιουργία blog και διαδικτυακού ραδιοφώνου από άτομα με προβλήματα όρασης για άτομα με προβλήματα όρασης και όχι μόνο.

Μια αφορμή: Το παρολίγον κλείσιμο της Σχολής Τυφλών στη Θεσσαλονίκη που θα άφηνε στην κυριολεξία ξεκρέμαστoυς μαθητές που είτε εκπαιδεύονται είτε διαμένουν σε αυτή.

Το επόμενο βήμα: Χρηματοδότηση της ιδέας από το Rising Voices, διεθνές πρόγραμμα που χρηματοδοτεί projects που έχουν σχέση με τη χρήση των social media και των Νέων Μέσων για την ανάδειξη συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων.

Υλοποίηση: Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών Θεσσαλονίκης δέχεται να φιλοξενήσει και να στηρίξει το πρόγραμμα μας με τη συμμετοχή μελών του συλλόγου και μαθητών της Σχολής Τυφλών Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα ονομάζεται Blind Dates, δηλαδή Ραντεβού στα Τυφλά.

Συστατικά: Κατάλληλος εξοπλισμός, σεμινάρια για την επιμόρφωση των συμμετεχόντων πάνω στη δημοσιογραφία και τα Νέα Μέσα, όρεξη, κέφι και όραμα.

Στόχος του blog είναι να λειτουργήσει ως ένα παράθυρo στον κόσμο των ατόμων με προβλήματα όρασης. Μέσα από τα άρθρα του θα γνωρίσετε πώς ένα άτομο με προβλήματα όρασης λειτουργεί στην καθημερινότητα του, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αλλά και το πώς μπορεί να συμβάλεί κανείς στη λύση τους. Θα διαβάσετε πληροφορίες για την κοινότητα των τυφλών ατόμων και τεχνολογικές καινοτομίες που αφορούν τα άτομα με μειωμένη ή καθόλου όραση.

Αν ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα μιας κοινωνίας είναι η κοινωνική συνοχή και η ενεργή συμμετοχή όλων των μελών της σε αυτή, το blog αυτό αλλά και το διαδικτυακό ραδιόφωνο που θα δημιουργηθεί αποτελούν ένα βήμα προς το στόχο αυτό.

Καλώς ήρθατε στον κόσμο μας!

Αλεξία Καλαϊτζή

Advertisements
Κατηγορίες:Ανακοινώσεις
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: